MiŠ br. 60 je dostupan

Naslovnica Miš-a br. 60U novom broju MiŠ-a opet donosimo pregršt zanimljivih članaka, a velik dio broja posvećen je i "izvješćima o raznim aktivnostima naših vrijednih kolega", kako je u uvodniku broja naveo prof. Dakić: "Popovača - jučer, danas, sutra", državnim stručnim skupovima održanim u Primoštenu, "Festivalu matematike 2011." i drugima.

Objavljen je i poziv na 7. stručno-metodički skup - Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi, koji će biti održan 13. do 15. listopada 2011. u Puli  (hotel Histria), a tema skupa bit će Inovacije u nastavi matematike.

U protekloj školskoj godini obilježeno je 100 godina od rođenja akademika Stanka Bilinskog. U Miš-u br. 60 možete pročitati članak Ivice i Lidije Gerendaj (Našice) o osnivanju Geometrijske škole Stanka Bilinskog, 16. travnja 2011. u Našicama, te kakva su se sve zanimljiva događanja odvijala tijekom svečanog i radnog dijela organiziranog programa.Naslovnica Miš-a br. 50

Novi, 61. broj MiŠ-a, očekuje vas nakon školskih praznika i godišnjih odmora! Do tada slobodno pregledajte članke MiŠ-a br. 50, koje smo u potpunosti objavili na web stranici.

Slobodno nam se javite i komentirajte članke.


Komentari: 4
 •  
  • Naš ugledni matematičar prof. dr. Stanko Bilinski bio je jednom prilikom, dosta davno, u inspekciji nekom mladom nastavniku na satu matematike u šestom razredu osnovne škole. Tijekom sata prof. Bilinski je bez riječi pratio nastavu. Nakon završetka sata, u zbornici, bez svjedoka, prof. Bilinski reče nastavniku: «Dragi kolega, vrlo ste lijepo učenicima objasnili množenje razlomaka. Međutim zbrajanje razlomaka niste dobro objasnili, jer nije točno da je a/b + c/d = (a+c)/(b+d).» Na to mu nastavnik odgovori: «Ali profesore, đacima je tako lakše pamtiti!»

   (Anegdota je preuzeta sa web stranice http://www.trinom.hr/trinom/zanimljivosti/humor/54/)

 •  
  • Poštovani!

   Ponovo ste objavili Uvodnik u pdf formatu. Ne bi li bilo zgodnije da je u HTML formatu i neposredno ispod njega mogućnost za komentare?

   Veselim se nastavku izlaženja MiŠ-a u novoj školskoj godini.

 •  
  • Ispričavam se! Sad vidim da Uvodnik je u HTML formatu.

   Pravi ste!

 •  
  • kroz moje školovanje imao sam više uistinu izuzetnih profesora,poštovao sam ih, bilo me ih je strah ali nikad nisma imao negativan stav prema istima. Sad sa protekom vremena znam i vidim koliko su mi bili korisni. Oni drugi su samo odrađivali posao..zbog tih i takvih evo koristan link- pripreme za maturu.

Komentiraj: