Kako postati milijunaš - rješenja

Dragi MiŠovci!

Nadam se da je broj 54 već u vašim rukama i detaljno pročitan. U njemu smo objavili zanimljiv članak profesorice Snježane Varge iz Daruvara "Kako postati milijunaš (samo za strpljive)". Radni listovi za učenike objavljeni su bez rješenja, tj. u izvornom obliku u kojem bi ih učenici trebali dobiti kao projektni zadatak.  No, vjerujemo da će mnoge od vas zanimati rješenja, i to iz nekoliko razloga koje i sama autorica navodi:

... u fazi pisanja članka konzultirala sam nekoliko kolega i oni su mi rekli da bez rješenja niti oni sami nisu bili potpuno svjesni toliko velikih brojeva, a u njima je bit. S tim dijelom (financijske) matematike zapravo nije upoznat veliki dio profesora matematike jer se zapravo nigdje sustavno ne uči, a predaje se samo u ekonomskim školama. ... A kada bi čak i čitatelji MiŠa koji su u pravilu matematičari, morali sami rješiti te zadatke, mislim da bi tu nastao problem (osim onih koji podučavaju buduće ekonomiste), ne zato što bi to bilo tako teško, već zato što se većina profesora nije susrela s takvim zadacima. Tako da istaknuta rješenja bitno povećavaju efekt...

I zato cijeli članak s riješenim radnim listovima (rješenja su označena crvenom bojom) pogledajte ovdje... Ispravili smo i par pogrešaka koje su nam se potkrale, a crvene brojke zadivljuju, zar ne?

P.S. Eh, da sam ja to znala prije 20-tak godina.... :-)


Komentari: 2
  •  
    • Kao izolator(cuvar topline) medju stjenkama termos boca koristi se..

  •  
    • kar

      arar

Komentiraj: