XIII. godište izlaženja MiŠ-a i novi broj - MiŠ br. 61

MiŠ je ponosno ušao u tinejdžerske godine - XIII. godište!

Početak nove akademske godine je idealno vrijeme za pretplatiti se na primanje ovog zanimljivog časopisa namijenjenog učiteljima i nastavnicima matematike, ali i svima koji se bave matematikom ili su njeni ljubitelji.

Cijena godišnje pretplate iznosi samo 120 kn, a uključuje 5 brojeva, bogato opremljenim i ilustriranim stranicama koji obiluju:

* praktičnim i kreativnim idejama u obradi nastavnih jedinica matematike
* informacijama o stručnim izdanjima, natjecanjima i seminarima
* matematičkim zanimljivostima i ponešto humora.

Pojedine brojeve ranijih godišta također je moguće naručiti, po cijeni od 15 kn.

Novi suradnici i autori su uvijek dobrodošli!

Naslovnica MiŠ-a br. 61U najnovijem broju, MiŠ-u broj 61, pročitajte s kojim se problemima susreću učenici i nastavnici pri svladavanju gradiva o razlomcima u članku Razlomci - uzročnici loma u nastavi matematike? autorice Dubravke Glasnović Gracin, a zatim saznajte više o Hipokratovim lunulama u članku prof. Dakića.

O nazaobilaznoj GeoGebri pročitajte u člancima prof. Šuljića i Josipa Kličinovića, a povodom 200. obljetnice rođenja Évaristea Galoisa, Ivan Dražić nam donosi tragičnu, ali istovremno i inspirativnu priču o njegovu životu i radu.

Ako vas ova priča zaintrigira, u izdanju Elementa je nedavno izašla knjižica Évariste Galois -Opus, zbrika Galoisovih radova te biografija ovog osebujnog matematičara.

Popis svih članaka MiŠ-a broj 61 pogledajte na linku SADRŽAJ.


Nema komentara.

Komentiraj: