S.O.S.

Dragi čitatelji,

znate li kolika je prosječna duljina života jednog miša? Jedna do dvije godine. A ovaj naš Miško napunio je evo 15. Samo neka poživi. Vjerujem kako je to želja svih nas. No, neće biti lako, jer famoznu recesiju, koja je tako nemilosrdno zahvatila čitavo naše društvo, osjećamo i mi u časopisu. Tijekom prošle godine otkazano je više pretplata, osobito onih koje su bile adresirane na škole. Susreo sam nedavno ravnateljicu jedne gimnazije i upitao je zbog čega su nam otkazali pretplatu. Iznenadio me odgovor:

Ne samo MiŠ-a, sve smo časopise otkazali. Sve zbog ravnopravnosti. Jer nemamo novaca. Pa kad nemamo, onda nemamo ni za koji.

Što da vam kažem, dragi čitatelji? Nije dobro! Pozivam i apeliram na sve vas da podržite ovaj naš zajednički časopis. Tijekom godina pljuštale su pohvale sa svih strana pa nam se čini da smo s časopisom poprilično „pogodili“. Trudili smo se da prije svega bude što bliži školskoj svakodnevici i koristan za nastavnu praksu. Za potkrepu evo navoda iz pisma kolegice I. B. iz Splita:

... U našim projektima i u samoj nastavi, posebice dodatnoj, puno puta smo se koristili idejama koje ste Vi i vaši suradnici opisivali u časopisu, koji godinama izdajete i mi s radošću koristimo. Čuli smo od kolega da postoji mogućnost da se MiŠ više neće izdavati pa Vas molim da nam kažete na koji način možemo participirati da do toga ne dođe. Nažalost, trenutno u školi nismo bili u mogućnosti naručiti vaš list jer ponekad nemamo ni papir za pismene radove. Nadam se da ćemo što prije prebroditi ovo stanje.

Također se sjećam svog stručnog ispita na kojem sam koristila metodičke materijale pokojnog gospodina profesora Kurnika da bih što bolje spremila ispit, a jedini dostupni materijali su bili iz MiŠ-a. Koliko smo se puta koristili zadatcima koje ste Vi i vaš tim sistematizirali i pripremili za kvalitetno korištenje. Mislim da sam ovime sve rekla.

Da, draga kolegice, možda niste rekli baš sve, ali ste rekli puno toga. Hvala vam!

Jesu li časopisi prava adresa na koju treba usmjeriti štednju? To uisitinu ne mogu prihvatiti. Jer stručno-metodičke časopise kakav je MiŠ prate i u njima najvećim dijelom surađuju upravo najambiciozniji i najkreativniji pa se upravo tim ljudima ukidanjem časopisa odsijeca jedna vitalna grana.

Srdačno vaš

Branimir Dakić

 


Komentari: 1
  •  
    • LwGK52 http://pills2sale.com/ viagra online

Komentiraj: